Ex.Vapaamurari Juhani Julin

Video ex.vapaamuurari Juhani Julin 33.asteen

Vapaamuurareissa jäseninä kymmeniä kirkon työntekijöitä

Suomen vapaamuurareissa toimii aktiivisesti kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Määrä on kasvanut merkittävästi kahden viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana.

Vapaamuurijärjestö on salaisia rituaaleja harjoittava seura, johon kuuluu 6700 suomalaismiestä.Vapaamuurarit kieltäytyvät paljastamasta salaisuuksiaan liikkeen ulkopuolisille.

Vapaamuurarien Suomen suurloosissa on kolme astetta: oppilasmuurariaste, veljesmuurariaste ja mestarimuurariaste. Asteet jakautuvat 33 eri tasoon. Tieto liikkeestä ja sen harjoittamista rituaaleista kasvaa muurariuden syvetessä.

– Kukaan vapaamuurari ei tiedä seuraavan tason salaisuuksia ennen kuin hän on sinne edennyt. Saadessani kutsun vapaamuurarioppilaaksi sain hyvin vähän tietoa siitä, mitä vapaamuurarius on. Kysymyksiä oli koko ajan enemmän kuin vastauksia, kertoo vapaamuurareista pari vuotta sitten irrottautunut Juhani Julin.

Lähes kaksikymmentä vuotta vapaamuurareissa vaikuttanut Julin sanoo, että vapaamuurarius on uskonnollisen yhteisön tuntomerkit täyttävä liike, jolla ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa.

”Harjoitin tietämättäni jumalanpilkkaa”

Oululainen Julin kertoo kesäkuun Elämään-lehden laajassa haastattelussa, kuinka askelmillaan edenneelle vapaamuurarille paljastetaan vähä vähältä ”jumalan” todellinen nimi. Edistynyt vapaamuurari saa kuulla, että maailmankaikkeuden korkeimman arkkitehdin todellinen nimi on Jehovaa tarkoittava Jah yhdistettynä muinaisten kanaanilaisten Baalia tarkoittavaan nimeen Bul ja egyptiläistä mysteerijumalaa Osirista tarkoittavaan nimeen On.

Raamatussa Jumalan vihaamaan Baalin palvontaan yhdistyy viiltelyä, rituaalista prostituutiota ja lasten uhraamista.

– Kun tajuaa, että on tietämättään harjoittanut jumalanpilkkaa kaikki nämä vuodet, on tunne kauhistuttava – siitäkin huolimatta, että olen pyytänyt Jumalalta anteeksi, ja haluan uskoa Kristuksen kautta myös anteeksi saaneeni, Julin kuvailee.

Entinen mestarimuurari pitää käsittämättömänä, että yhä useampia kirkon työntekijöitä on mukana vapaamuuraritoiminnassa. Hän tietää henkilökohtaisesti, että tälläkin hetkellä Oulun vapaamuurariloosissa on jälleen vetämässä uuden pappismiehen oppilasmuurarihakemus.

– Miten sellaiset ihmiset, jotka ovat pappisvalan vannoneet, voivat viikolla mennä pilkkaamaan Jumalaa vapaamuurarien temppeliin ja viikonloppuna mennä messuvaatteet päällä Jumalan temppeliin? Yrityselämässä tämä olisi työsuhdekysymys. Ei liikemaailmassa kahta herraa yhtä aikaa palvella.

”Kirkko tekee vahinkoa olemalla hiljaa”

Suurehkon yrityksen hallintojohtajana merkittävän uran liike-elämässä tehnyt Julin perustaa väitteensä henkilökohtaiseen kokemukseensa vapaamuurariloosin viranhaltijana parinkymmenen vuoden ajalta. Julinin mukaan vapaamuurariudessa on kyse henkivallasta. Oululainen ei pidä mahdollisena, että kukaan voi todellisesti elää samanaikaisesti sekä kristittynä että vapaamuurarina.

– Jos kirkon ylin johto tietää vapaamuurarien suhteen uskontoon, miksi sitä ei tuoda julkisuuteen?

Juhani Julin sanoo odottavansa, että evankelis-luterilainen kirkko ottaisi Suomessa selvän kannan vapaamuurariuteen.

– Sanoisi sitten vaikka, että minun käsitykset ovat väärät, kunhan ei tyytyisi olemaan hiljaa. Vaikeneminen on kaikkein pahinta. Olemalla hiljaa kirkko tekee ison karhunpalveluksen niille kuudelle tuhannelle suomalaiselle miehelle, jotka kuuluvat vapaamuurareihin.

Julinin motiivina tulla julkisuuteen on antaa vapaamuurariudesta irtautumiselle kasvot. Oululainen sanoo olevansa milloin tahansa valmis keskustelemaan vertaisapua tarvitsevien vapaamuurarien kanssa hänen omasta ratkaisustaan ja sitä seuranneesta prosessista

Kirkon johto kieltäytyy vastaamasta entiselle vapaamuurarille Elämäntaito 28.09.2010

Oululaisen Juhani Julinin ulostulo kaapista entisenä vapaamuurina on nostanut yllättäviä reaktioita. Yli kaksikymmentä vuotta vapaamuurarina ollut, mestarimuurariksi edennyt, pari vuotta sitten liikkeestä irrottautunut Julin ihmettelee, miksi kirkko vaikenee suhtautumisessaan järjestöön.

– Olen lähettänyt tiedusteluja asiasta kirkon ylintä johtoa myöten, saamatta minkäänlaista vastausta, Julin pahoittelee.

Entiset vapaamuurariveljet ihmettelevät, miksi mies on toiminut näin tullessaan julkisuuteen.

– Jo vapaamuurarivalassani aikoinaan lupasin, että mikäli veljeni on hädässä tai ongelmatilanteessa, minun tule viipymättä rientää veljeni apuun. Minä toimin nyt täsmälleen tämän asian taustalla pitäen, Julin kertoo.

Suomessa on noin 6700 vapaamuuraria, joukkoon kuuluu pelkästään miehiä. Jäseninä on kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Julinin mukaan määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

Vapaamuurijärjestö on salaisia rituaaleja harjoittava seura, jonka jäsenet kieltäytyvät paljastamasta salaisuuksiaan liikkeen ulkopuolisille.

– Järjestö on sekoitus erilaisia uskonnollisia elementtejä, se käyttää kokoontumisissaan esimerkiksi Raamattua tai Koraania, mutta sanojen ”Jeesus” ja ”Kristus” mainitseminen on kiellettyä, Julin kertoo.

Hengellisen heräämisensä jälkeen entinen suuryrityksen hallintojohtaja on tutkinut järjestön taustaa ja ideologiaa, ja on vakuuttunut siitä, että vapaamuurarijärjestö harjoittaa okkultismia saatananpalvojien ja New Age -liikkeen tavoin.

– Haluan varoittaa entisiä muurariveljiäni, osa on mukana vilpittömästi, ja järjestöllä on monia hyviä eettisiä toimintatapoja.

Oululaismies kertoo olevansa milloin tahansa valmis keskustelemaan vertaisapua tarvitsevien vapaamuurarien kanssa hänen omasta ratkaisustaan.

Juhani Julin Radio Dein viikon vieraana  4.-8.10. klo 15.20.

 

 

Kirkon johto kieltäytyy vastaamasta entiselle vapaamuurarille

Entinen vapaamuurari vetosi piispoihin viimeiseen saakka

Juhani Julin käytti viimeiset kolme vuotta elämästään paljastaakseen kirkon johdolle vapaamuurariuden todelliset kasvot.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papistoa vapaamuurarien kanssa veljeilystä kritisoinut oululainen Juhani Julin on kuollut. Julin löydettiin torstaina Posiolta hänen kesäasuntonsa pihalta kaatuneen mönkijän alle menehtyneenä. Hän kävi viimeisinä elinkuukausinaan kirjeenvaihtoa piispojen kanssa tarkoituksenaan saada kirkko sanoutumaan irti vapaamuurariliikkeestä.

Lähes kaksikymmentä vuotta vapaamuurariliikkeessä vaikuttanut Juhani Julin erosi vapaamuurareista kolme vuotta ennen kuolemaansa. Hän alkoi pitää vapaamuurariutta väärää jumalaa palvelevana uskonnollisena liikkeenä sen jälkeen, kun hän oli kokenut hengellisen herätyksen.

– Kun tajuaa, että on tietämättään harjoittanut jumalanpilkkaa kaikki nämä vuodet, on tunne kauhistuttava – siitäkin huolimatta, että olen pyytänyt Jumalalta anteeksi, ja haluan uskoa Kristuksen kautta myös anteeksi saaneeni, Julin kertoi Seurakuntalainen.fi:n haastattelussa kesäkuussa 2010.

MAINOS
 

Julin on yksi harvoista entisistä vapaamuurareista, joka on avoimesti omalla nimellään rohjennut arvostella järjestöä liikkeestä eroamisensa jälkeen.

Julin esitti Seurakuntalainen.fi:lle dokumentteja, joiden mukaan Suomen vapaamuurareissa toimii aktiivisesti kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Määrä on kasvanut merkittävästi kahden viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana.

Kirjeenvaihtoa piispojen kanssa

Juhani Julinin poika Vesa Julin kertoo Radio Deille, että hänen isänsä kävi viimeisinä elinkuukausinaan sähköpostikirjeenvaihtoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen kanssa, jotta nämä ottaisivat kantaa vapaamuurareihin ja kirkko ohjeistaisi työntekijöitään tekemään selvän pesäeron liikkeeseen.

– Miten sellaiset ihmiset, jotka ovat pappisvalan vannoneet, voivat viikolla mennä pilkkaamaan Jumalaa vapaamuurarien temppeliin ja viikonloppuna mennä messuvaatteet päällä Jumalan temppeliin? Yrityselämässä tämä olisi työsuhdekysymys. Ei liikemaailmassa kahta herraa yhtä aikaa palvella, sanoi Julin vuosi sitten Seurakuntalainen.fi:n haastattelussa.

Vesa Julinin mukaan jotkut piispoista vastasivat hänen isänsä yhteydenottoon. Tapaamista Juhani Julin ei kuitenkaan saanut yhdenkään piispan kanssa järjestymään vetoomuksistaan huolimatta. Vesa Julinin mukaan hänen isälleen oli suuri pettymys, ettei arkkipiispa vastannut tämän yhteydenottopyyntöihin.

– Arkkipiispa ei vastannut mihinkään viesteihin, mihin isä pettyi raskaasti. Kysymyksessä näytti selvästi olevan aihe, johon ei haluttu ottaa kirkossa minkäänlaista kantaa, Vesa Julin arvioi.

Seurakuntalainen.fi:n kyselyssä 2100 lukijoista ilmoitti, että piispojen tulisi ilmaista kantansa vapaamuurariuteen. Vastaajista runsas 1300 ei pitänyt tarpeellisena, että piispat esittäisivät julkisesti näkemyksiään vapaamuurariliikkeestä.

Kirkas piste elämälle

Vesa Julinin mukaan hänen isässään tapahtui merkittävä muutos tämän irtauduttua vapaamuurareista.

– Hän kertoi vähän ennen kuolemaansa viimeisten kolmen vuoden olleen hänen elämänsä parasta aikaa. Isä muotoili asian niin, että hän eli kuusikymmentä vuotta vain itselleen, mutta viimeisinä vuosina elämälle löytyi aito tarkoitus.

Juhani Julin piti piispojen lisäksi yhteyttä useisiin vapaamuurareihin, joiden hän tiesi kamppailevan järjestön toimintaan liittyvän ahdistuksen kanssa. Myös liikkeestä kaikessa hiljaisuudessa irtautuneet entiset vapaamuurarit löysivät Julinista tukihenkilön.

Julinille nousi rakkaaksi myös sokeiden auttaminen. Hän vieraili viimeisinä elinvuosinaan vapaaehtoisena avustajana useilla Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien järjestämillä näkövammaisten leireillä sekä luki seurakuntien Rauhan Tervehdys -lehteä, josta tehtiin näkövammaisille jaettava ääniversio.

– Kevään aikana isä kävi puolentoista viikon mittaisen evankelistakoulutuksen Kansan Raamattuseuran toimintakeskuksessa Vivamossa. Kaikesta huomasi, että palo evankeliumin asialle syttyi hänessä elämän loppuvaiheessa. Oli hienoa, että Jumala antoi vielä isän elämän loppumetreille tällaisen kirkkaan pisteen, Vesa Julin kertaa.

Juhani Julin lähti varhain torstaiaamuna metsätöihin kesäasunnolleen Posiolle. Hänet löydettiin pihamaalle kaatuneen mönkijän alta puolilta päivin. Lääkärit pitävät todennäköisenä, että varsinaisena kuolinsyynä on äkillinen sairauskohtaus, joka on sattunut ennen moottoriajoneuvon kaatumista.

Juhani Julin oli kuollessaan 63-vuotias. Häntä jäävät kaipaamaan puoliso ja kolme aikuista lasta perheineen. Omaiset haluavat siunata läheisensä haudan lepoon pienimuotoisesti vain lähimpien läsnäollessa.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

03.12 | 11:10

Hei, Risto. Tämä on Hengellinen kotikirjasto, ei Mairen kotisivu. Hänelle kirjoittamasi kommentti ei välttämättä välity hänelle. Hyvää joulun odotusta.

03.12 | 04:10

En ole aikoihin kuullut mitään näin upeita.Syvät,kauniit sanat hienosti sovitetusti
Ja... niin Maire,koska ja missä esiinnyt livenä?Olisi hienoa,kun laulaisimme

26.11 | 22:13

Aivan upeita ja koskettavaa musiikkia.Vierailit,säestit ja lauloit Varapäreen joulujuhlassa viime vuoden joulukuussa.Minäkin innostuin laulamaan.

03.11 | 15:39

Tässä kansiossa, Markon kuvia-ensimmäinen ylläpitäjä. Myös Rikun kuvia joka nykyinen ylläpitäjä.