Perussivu


Luku 14

Hiljaisuutta, orjat, tai me leikkaamme sinun kurkkusi auki korvasta korvaan!

 

"...minä sitoudun rangaistukseen joka ei ole vähemmän kuin että minun kurkkuni leikataan auki..."
- Ensimmäisen asteen vala
"Mutta ennen kaikkea, veljeni, älkää vannoko, älkää taivaan kautta älkääkä maan, älkää maan, älkää mitään muutakaan valaa; vaan 'on' olkoon teillä 'on', ja 'ei' olkoon 'ei', ettette joutuisi tuomion alle."
- Jaakobin kirje, luku 5:12

Jokaisella vapaamuurariuden alueella, sekä kaikissa eliitin kiltojen kaikkein tärkeimmissä rituaaleissa ja seremonioissa, ehdokkaalta vaaditaan vala ja häntä varoitetaan hirvittävistä ja groteskeista rangaistuksista jotka odottavat häntä jos hän rohkenee paljastaa ryhmän salaisuuksia. [1]

Esimerkiksi, vapaamuurariuden ensimmäisellä asteella, ehdokas julistaa:

"...minä sitoudun rangaistukseen joka ei ole vähemmän kuin että minun kurkkuni leikataan auki, minun kieleni kiskotaan irti, ja minun ruumiini haudataan meren hiekkaan, paikkaan mihin vesi jää laskuveden aikaan, mihin vuorovesi vetäytyy kahdesti ja nousee kahdesti, vuorokauden sisällä, jos minä koskaan tietoisesti rikon Entered Apprenticen velvoitetta vastaan."

Toisen asteen vapaamuurarit lausuvat tämän seuraavan inhottavan valan:

"...minä sitoudun rangaistukseen joka ei ole vähemmän kuin että minun rintani revitään auki, minun sydämeni kiskotaan ulos, ja asetetaan temppelin tornin huippuun missä tuuli ahmii sitä, jos minä koskaan rikon Fellow Craftin velvoitetta vastaan."

Kolmannen asteen vala julistaa:

"...minä sitoudun rangaistukseen joka ei ole vähemmän kuin että minun kehoni halkaistaan kahtia, minun suoleni kiskotaan ulos ja poltetaan tuhkaksi, ja nämä tuhkat sirotellaan taivaan neljään tuuleen niin että ei jää enempää muistoa ihmisestä joka on niin viheliäinen kuin minä olisin, jos minä koskaan rikon Master Masonin velvoitetta vastaan."

Tässä ei ole kaikki.

Neljännellä asteella, Yorkin Riitin Mark Master -ehdokas suorittaa rituaalin jossa häntä vertauskuvallisesti 'lyödään korville' jos hän paljastaa killan salaisuuksia.

Ja viidennellä asteella, Yorkin Riitin Mark Master -ehdokas lupaa seuraavaa:

"...minä sitoudun rangaistukseen jossa (aiempien rangaistusten lisäksi) minun kieleni halkaistaan kahtia kärjestä juureen, jotta minä en tämän jälkeen kykenisi lausumaan sanaa."

Yorkin Riitin kuudennella asteella (Most Excellent Master) ehdokas lupaa:

"...minä sitoudun rangaistukseen jossa rintani revitään auki, sydämeni ja sisäelimeni kiskotaan irti ja viedään tunkiolle mätänemään."

Hiljaisuuden merkki

Illuministeilla on eräs merkki jota käytetään muistuttamaan tovereita kun on tarpeen pysyä hiljaa jostakin asiasta. Yorkin riitin Royal Masters -asteella, tämä merkki on nimeltään 'Due-Guard', joka tehdään "asettamalla oikean käden etusormi huulille". [2]

Richardson's Monitor of Freemasonry muistuttaa että tämä merkki on "varoitus kumppanille kun sinä toivot hänen pysyvän hiljaa". [3]

Select Masterin seremoniassa, ehdokas asettaa kaksi sormea huulilleen ja hänelle kerrotaan, että velvoitteeseen johon hän suostuu kuuluu "salaisuus ja velvollisuus totellaJerusalemin prinssien konsiilin määräyksiä kaikkien aiempien asteiden määräämien rangaistusten uhalla". [4]

Viidennen asteen (Past Master) merkki on asettaa peukalo huulille, taas kerran kehottaen pysymään hiljaa.

Richardson's Monitor of Freemasonry (s. 142 - 143) antaa nämä veriset muistutukset hirvittävistä rangaistuksista jotka odottavat vapaamuuraria tai jotakin toista elitistiä joka paljastaan veljeskunnan salaisuuksia. 'Silence, slaves,' on ehdottomasti tunnussana Saatanan maanpäällisen eliitin alistetuille palvelijoille.

Rangaistusten lieventämistä?

Vapaamuurarit ja muut salaseurat ovat olleet viime vuosina kritiikin kohteena kun kirjan Codex Magica kirjoittaja ja monet muut rohkeat miehet ovat rohkeasti tulleet esiin paljastaen nämä pelottavat, kylmät ja veriset valat joita miljoonat vapaamuurarit ympäri maailman ovat joutuneet vannomaan. Seurauksena, kuten minä ymmärrän sen, Looshin johto sekä muut ryhmät ovat äskettäin alkaneet "pehmentämään reunoja", niin sanoakseni ja poistamaan joitakin poikkeuksellisia ja hirvittäviä lauseita ja sanoja rituaaleistaan.

kesäkuussa 2001, Scottish Rite Journalin mukaan, C. Fred Kleinknecht, 33°, suurmestari, vapaamuurareiden päällikkö, julkaisi kopioita uudistetuista rituaaleista hänen alapuolellaan oleville suurmestareille. [5]

Kleinknecht selitti luutnanteilleen että tämä uusi ohje tarjoaa 'muokattuja versioita' (modified versions) koskien 7. ja 27. asteen rituaaleja jotka Albert Pike alunperin loi. [6]

Voidaan olettaa, että lieventääkseen kritiikkiä, uudet versiot lieventävät kaikkien hirvittävimpiä rangaistuksia.

Muita keinoja, kuitenkin, tullaan löytämään motivoimaan jäseniä säilyttämään salaisuudet, mukaan lukien eliitin statuksen kieltäminen, sekä niiden opetuslasten tappaminen jotka 'ajautuvat harhaan' ja jotka vastuuttomasti ylenkatsovat määräykset säilyttää salaisuudet.

Kuitenkin, on mielenkiintoista että vapaamuurari-eliitti tuntee itsensä nöyryytetyksi siitä että heidän hirmuiset valansa on nostettu pöydälle. Myös Mormoni-kirkon määräämiä rangaistuksia valan rikkojille on lievennetty jossain määrin.

Hiljaisuuden merkin pakanallinen alkuperä

Vapaamuurarien tapa omaksua merkkejä joilla varoitetaan hirmuisista rangaistuksista hiljaisuuden rikkomisesta on ehdottomasti pakanallista alkuperää. Kreikassa, Roomassa, Babyloniassa ja Egyptissä, ne joilla oli löyhät huulet saivat usein maksaa siitä hengellään; niin pyhiä ja vartioituja olivat mysteeri-uskontojen salaisuudet.

Egyptiläiset ja roomalaiset palvoivat hiljaisuuden jumalaa, Harpocratesta, auringon jumalan muodossa. Harpocrates kuvattiin usein istumassa äitinsä sylissä, imemässä äitinsä rintaa. Myöhemmin katolinen kirkko omaksui samanlaisen kuvan Mariasta Jeesus-lapsen kanssa. Joskus Harpocrates kuvattiin alastomana sarvet päässä; vallan symboli. Hän usein istui lootus-kukassa. Lootus on anisen vaginen seksuaalinen symboli. [7]

Benjamin Franklinin ja meidän kansakutamme perustajien toiminnan päivinä, heidän salaseuransa Britannian haara käytti Harpocratesta. Sir Francis Dashwood, joka oli tärkeä henkilö Illuminatin Britannian operaatioissa, värväsi aatelistoa Hell-Fire Clubiinsa; salainen ryhmä joka pohjautui magiaan, satanismiin ja seksiin.

Dashwood ja hänen okkulttiset iloiset miehet käyttivät lukuisia huoria ja joskus neistyitä. Jäsenet pystyttivät Harpocratesin patsaan jossa hän piti sormea suunsa edessä, muistuttaakseen hilpeitä jäseniä kerhon säännöistä, että "se mitä tapahtuu, pysyy näiden seinien sisällä." [8]

Roomalla oli myös Angerona-jumalatar. Hänet kuvattiin kauniina naisena jolla oli sormi suun edessä, "salaisuuden ja mysteerin tunnus." [9]

Angerona tarkkaili aioita joita tapahtui lukuisissa orgioissa jotka liittyivät kesäpäivän ja talvipäivän seisauksen juhlaan sekä vuodenaikojen vaihteluun.

Roomalaisten ja muiden kansojen mysteeri-uskonnot erityisesti vaativat mitä suurinta salaisuutta koska, korkeampien vihkimysten aikaan, salaisen tai tuntemattoman jumalan tai jumalien nimet usein paljastettiin. Kun Kristinusko yleistyi ja sai vaikutusvaltaa, he alkoivat ymmärtää että nämä nimet olivat itse asiassa synonyymejä Saatanalle, Luciferille. Pakanat tekivät täten suuria ponnisteluja hämärtääkseen tai ehkäistäkseen tämän saatanallisen yhteyden paljastumisen. [10]

Mielenkiintoinen sivuhuomautus: Kun katselin televisiota lapsena (1950-luku), eräs kaikkein suosituimpia ohjelmia oli tietokilpailu (game show) jota isännöi juutalainen koomikko Groucho Marx. Groucholla oli veli, Harpo Marx, joka myös oli koomikko ja joka näytteli lukuisissa TV-ohjelmissa ja elokuvissa. Harpo näytteli aina mykän nuoren pojan kerubimaista hahmoa, jolla oli kiharat vaaleat hiukset. Toisin sanoen Harpo näytteli Harpocratesta, hiljaisuuden ja salaisuuden jumalaa, joka tunnettiin myös Horus-lapsena (also known as Horus the child).

Lawrence Summers, Harvardin Ylioopiston presidentti sekä entinen valtiovarainministeri Presidentti Clintonin kaudella. (Photo: "Time Magazine", May 24, 1999)

Harpo Marx antamassa hiljaisuuden merkin, sormi huulilla. Marxin komedia-tiimin kolmantena jäsenenä -- Groucho ja Chico olivat veljeksiä -- Harpon syntymänimi oli Adolph, jonka hän myöhemmin muutti Arthuriksi. Mutta viihde-urallaan, hän esiti mykkää koomikkoa eikä lausunut sanaakaan. Hänen näyttelijä-nimensä oli ilmiselvästi muunnos nimestä 'Harpocrates', muinainen kreikkalainen hiljaisuuden jumala.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.04 | 17:05

Kiitos näistä kertomuksista! No lohduttavat mieltä kun on masentunut eikä osaa auttaa itseään. Rukous on tärkeä asia.Kumpa Jeesus parantaisi minutkin.

...
11.04 | 12:05

Siunausta

...
03.04 | 06:48


Pedonmerkkiä ei voi ottaa vahingossa. Lue www.enskansivut.fi

...
18.02 | 10:47

Todella koskettava matka taivaaseen ja paraneminen täysin kuntoon.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS